Ei cu ei, eu cu voi

Iata-ma, am revenit. Treburi lasate neterminate m-au chemat imediat dupa alegeri, la treaba. Asa se face ca, abia acum ne intalnim iarasi…virtual pentru ganduri despre ce a fost campania electorala pentru mine. Evident, in calitate de candidat masori si simti trecerea timpului de campanie electorala, mult mai intens, mai aproape, ca o suflare…in ceafa.

Am trait perioada care a trecut cu maxima intensitate, ceva cu totul nou pentru mine, o experienta fantastica!

Am obtinut, cu ajutorul vostru, al tuturor celor care, intr-un fel sau altul m-ati sustinut un rezultat bun – 26%, in jur de 7000 de voturi.

Vreau sa va impatasesc aceasta experienta, dragi prieteni pentru ca realmente este unica si inegalabila!

Am avut o campanie frumoasa, derulata intr-un stil activ, creativ, bazata in mare masura pe  comunicarea directa cu electorii. Un grup de studenti, mi-au fost aproape in fiecare zi din cele 30, insotindu-ma pe tot parcursul activitatilor la care am participat. Ma simt bine in prezenta tinerilor, pe care eu ii apreciez foarte mult, dar este si mai placut sa constati ca tinerii se simt bine in preajma ta.

Lupta a fost inegala, eu am oferit portocale, magneti cu smiling faces, pixuri, brelocuri…, iar ei, pentru ca eu am avut mai mult decat contracandidati, eu am candidat impotriva administratiei locale mazare, ei au dat oemenilor mese la restaurant, zilnic in ultimele saptamani– le-au cumparat voturile. Eu le-am spus oamenilor ca vreau sa fac legi bune pentru ei, sa promovez cinstea, sa lupt contra coruptiei; ei au amenajat in graba un parculet, au marcat o trecere de pietoni, au promis ca vor face…tot ce trebuie sa faca defapt administratia locala.

Ce au inteles oamenii? Au votat-o pe ea, pentru ca primarul le da pachete, nu i-a interesat legile mele…

Nu sunt suparata, nici macar malitioasa, vreau doar sa intelegeti cat de putina cultura politica are populatia Romaniei. Sunt si foarte saraci, iar ei se folosesc de saracia oamenilor, ii induc in eroare.

Pentru mine campania pentru alegerile parlamentare din acest an a fost o adevarata lectie, pentru ca am trait-o altfel decat pana acum.

Ce am invatat? Am invatat ca banul este ochiul dracului, dar sunt foarte multi cei care se uita la ei, la bani ma refer. Am invatat ca legea nu este facuta ca sa poata castiga cei care se prind in lupta dreapta, ci cei care arunca in lupta mai multe resurse, care se folosesc de „vederea slaba” a autoritatilor, a media, si chiar a cetatenilor.

Am obtinut 26% fara sa fac practic ceva deosebit, doar am vorbit cu oamenii…si am aflat multe dintre problemele lor, dintre asteptarile si dorintele lor. Vi le voi spune pe rand aici, in lumea noastra virtuala si voi incerca sa gasesc solutii pentru ele, chiar daca in Constanta, cel putin pentru o vreme, administatia locala nu are vreme sa se ocupe de ele, mai ales daca vor veni ca propuneri ale mele.

Am obtinut 26% chiar daca multi dintre cetatenii din colegiul 8 au fost dezinformati in legatura cu sectia la care vor vota; s-au produs neintelegeri, oamenii au fost trimisi de la o sectie la alta pana au renuntat. In sectiile de votare din colegiul 8 au fost expuse buletine de vot – specimen, valabile in alte colegii, continand numele altor candidati…toate astea demostreaza ca le-a cam fost frica de mine, celor care s-au constituit in „contracandidata” mea.

Ei, dar de acum incepe munca adevarata in ce ma priveste pentru ca ma gandesc sa monitorizez foarte aproape si de cate ori se intalneste ea cu alegatorii din colegiul 8, dar si ce va face din toate promisiunile avansate. Le voi spune constantenilor, peste 4 ani pe cine au votat.

Cred ca sunt datoare sa fac acest lucru, fata de constanteni, si in mod deosebit fata de toti cei care mi-au fost alaturi si pe care nu vreau sa ii dezamagesc.

Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine, care mi-au dat puterea lor pentru ca sa am energia necesara, care m-au molipsit cu optimismul lor, cu speranta ca schimbarea se va produce si nu este prea tarziu.

Sunt mai bogata acum dupa ce am cunoscut si am interactionat cu atatia oameni minunati,

Va multumesc tuturor, am mare incredere in voi!

 

Advertisements

2 thoughts on “Ei cu ei, eu cu voi

 1. Doamna Petrescu ,

  Nu sunteti la curent cu stirile ? P.D.-L “a batut” palma cu P.S.D.-ul .Vor guverna impreuna ! Ea( adica Manuela Mitrea)va vota initiative legislative ale P.D.-L. Peste 4 ani, le veti spune oamenilor despre guvernarea PD-L +PSD. Da,oamenii s-au saturat” sa traiasca bine ” si profita cum pot de campaniile electorale.
  Pentru cele 7.000 de voturi, ar trebui sa-i multumiti domnului presedinte Traian Basescu ,care a ridicat procentele partidului !
  Si mai lasati ura asta pentru administratia locala ,primarul Mazare si presedintele CJC au participat la “pupat piata Independentei” cu liderii partidului din care faceti parte !
  Mult succes si nu fiti invidioasa ! Manuela Mitrea a fost mult mai buna ! Aurora B.

 2. Stimata doamna, va multumesc pentru deschidere si spirit critic.
  Da, asa este PDL si PSD vor guverna impreuna pentru ca rezultatele intrunite la nivel national arata scoruri echilibrate, acordate de populatie. Eu inteleg din rezultatele alegerilor ca aceasta este vointa poporului, iar orice ratiuni particulare, personale nu isi iau locul- e ca jocul de glezna de pe margine.
  Eu insa nu vorbeam in postul pe care il comentati despre PSD, ci despre ei…
  Aveti mare dreptate, Traian Basescu este un brand, este singura solutie onorabila pentru Romania.
  Postul meu nu ar trebui sa fie interpretat ca si rezultatul unor trairi ca ura, frustrarea, invidia…daca asta s-a inteles este cazul sa spun clar ca nu urasc, nu sunt invidioasa in general, deci cu atat mai putin in politica. Incerc insa sa folosesc acest spatiu in scopul pentru care l-am creeat, acela de a comunica fara bariere, de a-mi spune parerea catre toti cei care vor sa o stie. Cat despre cine este sau a fost mai bun…greu de spus intr-o lupta inegala. Parerea mea este ca ei au fost mai buni…ei, cei cu care am contracandidat (sac!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s